فهرست برترین پماد زخم بستر [فواید و مضرات]

به گزارش وبلاگ طفره، آیا می دانید برترین پماد زخم بستر موجود در داروخانه های ایران کدام است؟ آیا پمادهای خارجی برای درمان این زخم را می شناسید؟ آیا می دانید برای انتخاب پماد چه مواردی را باید در نظر بگیرید؟

فهرست برترین پماد زخم بستر [فواید و مضرات]

برای درمان زخم بستر پمادهای زیادی پیشنهاد می گردد ولی باید بدانید کدام مؤثرتر است. پماد یکی از رایج ترین و موثرترین درمان های زخم بستر است که باید بر اساس شدت زخم انتخاب گردد.

اگر می خواهید با فهرست پمادهای زخم بستر آشنا شوید با ما همراه باشید. در ادامه انواع پماد برای خوب شدن زخم بستر را به شما معرفی می کنیم.

یادآور می شویم که خدمات پزشکی در منزل وبلاگ طفره شامل تمامی خدمات درمانی و پزشکی است که در روند بهبود زخم بستر بسیار یاری نماینده است. در صورت احتیاج به این خدمات، روی لینک درمان زخم بستر در منزل کلیک کنید.

نکات کلیدی

  • زخم بستر زمانی ایجاد می گردد که بخشی از بدن برای مدت طولانی روی یک سطح فشار داده گردد.
  • درمان زخم بستر شامل کاهش فشار روی پوست آسیب دیده، مراقبت از زخم ها، کنترل درد، جلوگیری از عفونت و تغذیه مناسب است.
  • اولین قدم در درمان زخم بستر، کاهش فشار و اصطکاک ناشی از آن است.
  • پمادهای کلوپلاست کامفیل، کالاندولا، سیلور سولفادیازین، نئودرم، ژانوس ژانوهیل و موپیروسین برای درمان زخم بستر عالی هستند.

زخم بستر چیست؟

زخم بستر شرایط پوستی دردناکی هستند که بیشتر افراد مسن و کم توان حرکتی را تحت تاثیر قرار می دهد. افرادی که زمان زیادی را در شرایط ثابتی می گذرانند، در معرض خطر فشارهای تسکین ناپذیر روی یک جزء بدن قرار دارند.

زخم ها ممکن است در هر جایی از بدن ظاهر شوند و به سرعت انتشار پیدا نمایند. زخم بستر، ناحیه مخروطی شکلی را ایجاد می نماید و شکل بیرونی پوست همواره منعکس نماینده درجه کامل آسیب نیست.

آسیب ناشی از زخم بستر معمولاً زمانی عمیق تر می گردد که لایه های بیرونی پوست را درگیر کند. زخم بستر، به عنوان بیماری رایج، اغلب قابل درمان است. اما اگر به درستی مورد توجه قرار نگیرد، می تواند به مسائل جدی تری منجر گردد.

درمان سوزش پوست در مراحل اولیه امکان پذیر است؛ اما زخم های عمیق تر باید به وسیله پزشک معاینه شوند. برای ارزیابی مرحله زخم بستر و وجود یا عدم وجود علائم عفونت، باید از متخصص یاری بگیرید.

عوامل مؤثر برای انتخاب پماد زخم بستر

هنگام انتخاب پماد برای خوب شدن زخم بستر عوامل مختلفی باید در نظر گرفته شوند؛ زیرا هر یک از این محصولات باید با توجه به شرایط زخم بستر ایجاد شده مورد استفاده قرار گیزند.

1. مرحله زخم بستر

پمادهای مختلف برای هر مرحله از عفونت زخم بستر مناسب هستند. به همین علت، قبل از انتخاب پماد زخم بستر، باید زخم را آنالیز کنید تا مرحله آن مشخص گردد.

2. مواد تشکیل دهنده پماد

کرم های پیشگیری نماینده از زخم بستر دارای مواد تشکیل دهنده متفاوتی هستند. بعضی از مواد فعال برای درمان بعضی علائم مؤثرتر عمل می نمایند. رایج ترین مواد فعال برای درمان زخم بستر عبارتند از کلاژناز، ید و هیدروکلوئید.

استعلام هزینه خدمات درمان زخم بستر در منزل

3. حساسیت پوستی

قبل از انتخاب پماد خوب زخم بستر، حساسیت پوست بیمار را در نظر بگیرید. بعضی از پمادها ممکن است خیلی قوی باشند و باعث تحریک پوست شوند.

4. سهولت استفاده

هر پمادی که انتخاب می کنید باید طریقه مصرف راحتی داشته باشد. علاوه بر این نباید باعث ناراحتی و درد بیمار گردد.

4. ایمنی بیمار

توجه داشته باشید پماد زخم بستری که انتخاب می کنید بی خطر باشد و عوارض جانبی کمی داشته باشد.

انواع پماد زخم بستر

بر اساس اطلاعات بالینی و تحقیقات صورت گرفته، اثربخشی انواع پماد برای خوب شدن زخم بستر به شدت زخم بستگی دارد. انواع پمادها برای درمان زخم بستر درجه یک یا دو تجویز می شوند.

مراحل درمانی برای انواع زخم های بستر شامل تمیز کردن زخم، خشک نگه داشتن محل زخم، تجویز داروهای خوراکی، مصرف آنتیبیوتیک های موضعی، استفاده از پمادها و ژل ها است.

در این میان، روش درمان زخم های درجه سه و چهار تا حد زیادی فرق دارد. برای درمان این زخم ها باید بیمار تحت عمل جراحی قرار بگیرد. اگر زخم بستر عمیق شده و شرایط وخیمی دارد، باید از مصرف خودسرانه دارو اجتناب کنید.

انواع پماد زخم بستر به شکل کرم های معمولی یا پانسمان آغشته به این مواد برای درمان زخم به کار می روند. در هر شرایطی سعی کنید بدون تجویز پزشک از پماد زخم بستر استفاده نکنید.

بعضی مواقع مصرف خودسرانه برترین نوع پماد زخم بستر می توانید شرایط بیمار را وخیم تر کند. در ادامه با انواع پمادهای خارجی برای زخم بستر و برندهای ایرانی آن آشنا خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: آیا زخم بستر کشنده است؟ علائم و روش های درمانی زخم بستر چیست؟

فهرست پمادهای خوب برای زخم بستر

همانطور که گفتیم نوع پماد زخم بستر به شدت زخم و شرایط بالینی بیمار بستگی دارد. تجویز نوع پماد زخم بستر باید با تجویز پزشک انجام گردد. در هر شرایطی از مصرف خودسرانه پمادهای زخم بستر خودداری کنید.

1. پماد کلوپلاست کامفیل: برترین پماد خارجی برای زخم بستر

پماد کلوپلاست کامفیل (Coloplast Comfeel) یکی از برترین پمادهای خارجی برای درمان زخم بستر است. این پماد برای پوست های خشک گزینه مناسبی است و پوست تحریک شده به علت ترشحات زخم را درمان می نماید.

پماد کلوپلاست کامفیل برترین پماد زخم بستر درجه یک و دو است و از انتشار زخم تا حد زیادی جلوگیری می نماید. مصرف منظم این پماد طبق نظر پزشک به بهبود سریع تر زخم بستر بیمار شما یاری می نماید. بعلاوه پانسمان زخم بستر با کامفیل یکی دیگر از روش های درمانی موثر برای بهبود زخم بستر است.

پماد کلوپلاست کامفیل مزایای زیادی دارد و یکی از برترین پمادها برای درمان زخم بستر محسوب می گردد. در ادامه با مزایای استفاده از این پماد برای درمان زخم بستر آشنا می شویم.

  • پماد کلوپلاست کامفیل لایه ای را روی پوست ایجاد می نماید که در برابر نفوذ آب مقاوم است.
  • با مصرف این پماد، رطوبت لازم برای پوست تامین شده و و PH آن تنظیم می گردد.
  • برای برطرف خشکی پوست بسیار مؤثر است. بعلاوه مانع از آسیب پوست بیمار بر اثر تماس با مواد دفعی می گردد.
  • این پماد برای درمان زخم بستر افرادی مناسب است که برای مدت طولانی بی تحرک بوده اند.
  • با مصرف این پماد، مقاومت پوست افراد در تماس با مواد دفعی افزایش پیدا می نماید.
  • در مراحل اولیه، به بهبود زخم در مرحله آسیب سطحی یاری می نماید.
  • این پماد برای درمان سوختگی های سطحی مانند آفتاب سوختگی مناسب است.

برای استفاده از این پماد زخم بستر، باید محل زخم را با سرم سالین شستشو دهید. سپس روی زخم را با اندازه زیادی از این پماد بپوشانید.

2. پماد گیاهی کالاندولا: برترین پماد گیاهی برای درمان زخم بستر

پماد گیاهی کالاندولا (Calendula) یکی از انواع پماد خوب برای زخم بستر است. این پماد گیاهی خاصیت ضدالتهابی دارد و جریان خون را در محل پوست آسیب دیده افزایش می دهد. در نتیجه باعث بهبود سریع زخم می گردد.

ماده اصلی تشکیل دهنده پماد کالاندولا، عصاره گل همواره بهار است. این گل، خاصیت ترمیم نمایندگی دارد و برای درمان زخم بستر گزینه ای عالی است. بعد از شستن محل زخم با سرم مخصوص، لایه ای از پماد را روی زخم بمالید.

مزایای پماد کالاندولا در مقایسه با معایب آن بسیار بیشتر است. با این حال، عوارض جانبی هم دارد که شامل علائم آلرژیک می گردد. بثورات جلدی، قرمزی، تورم، خارش، مشکل در تنفس، ورم لب ها، صورت و زبان از جمله این عوارض هستند.

3. پماد سیلور سولفادیازین: برترین پماد زخم بستر سالمندان

پماد سیلور سولفادیازین (Silver Sulfadiazine) بیشتر برای پیشگیری و درمان عفونت های باکتریایی پوست به کار می رود. این پماد یکی از برترین پمادها برای درمان زخم بستر در سالمندان است.

برای استفاده از این پماد حتما دستکش استریل بپوشید. این پماد را مستقیم روی زخم بستر سالمندان بمالید تا ناحیه زخم را به طور کامل بپوشاند.

این پماد زخم بستر باید حداقل دو بار در روز استفاده گردد. ناحیه آسیب دیده را حتما با گاز استریل بپوشانید. پماد سیلور سولفادیازین برای برطرف عفونت های باکتریایی بسیار مناسب است. با این حال عوارضی هم دارد که در ادامه شرح می دهیم.

خارش، سوزش، قرمزی پوست یا تغییر رنگ آن از جمله عوارض پماد سیلور سولفادیازین هستند. اگر با هر یک از این موارد روبه رو شدید با پزشک خود تماس بگیرید.

ثبت سفارش خدمات درمان زخم بستر در منزل

4. پماد ژانوس ژانوهیل: برترین پماد برای زخم بستر

پماد موضعی ژانوس ژانوهیل (Janus Januheal) برای درمان زخم دیابت، زخم بستر و انواع زخم های دیگر مفید است. بعلاوه از آن برای درمان التهاب ناشی از لیزر درمانی هم استفاده می گردد.

ماده اصلی پماد موضعی ژانوس ژانوهیل عسل است و در ترکیبات خود، ویتامین های A و E دارد. این ویتامین ها به ترمیم پوست آسیب دیده در زخم بستر درجه یک و دو یاری می نمایند.

یکی از مزایای مهم این پماد زخم بستر، بالا بردن ویسکوزیته مایع زخم است. به این ترتیب مانع از رشد باکتری در ناحیه آسیب دیده پوست می گردد. عسل موجود در این پماد، باعث نرم شدن محل زخم می گردد و از حساسیت موضعی جلوگیری می نماید.

5. پماد موضعی موپیروسین: درمان فوری زخم بستر

پماد موپیروسین (Mupirocin) درمان فوری عفونت های جزئی پوست است. این پماد برای درمان زخم بستر درجه یک و دو مؤثر است. این پماد موضعی، به از بین بردن باکتری ها روی زخم یاری می نماید؛ اما برای عفونت های قارچی و ویروسی تاثیری ندارد.

این پماد زخم بستر را باید سه بار در روی تا دو هفته بهره ببرید. البته این اندازه مصرف به تجویز پزشک بستگی دارد. یادتان باشد از دستکش استریل بهره ببرید.

این پماد مانند بیشتر پمادهای موجود در بازار ممکن است دارای عوارض جانبی باشد. برای مصرف این پماد برای زنان باردار و شیرده با پزشک مشورت کنید. اگر مشکل کبدی یا کلیوی دارید پزشک خود را در جریان بگذارید.

6. پماد موضعی نئودرم: درمان زخم بستر در منزل

پماد نئودرم (Neuderm) هم در فهرست پمادهای خوب برای زخم بستر قرار گرفته است. این پماد دارای موادی است که به کاهش التهاب و عفونت پوستی بیمار شما یاری می نماید.

پماد نئودرم از سه ماده فعال روغن زیتون، عسل و گیاه ابوخلسا تشکیل شده است. این مواد به کاهش التهاب و عفونت پوستی یاری می نمایند و در ترمیم بافت آسیب دیده مؤثر هستند.

برای استفاده از این پماد زخم بستر، قبل از هر کاری باید محل آسیب دیده را بشویید و خشک کنید. سپس یک لایه از پماد را روی پوست قرار دهید. این پماد به علت مواد فعالی که دارد مانع از توسعه زخم می گردد. بعلاوه به بهبود آن یاری می نماید.

جمع بندی

همواره قبل از استفاده از هر پماد زخم بستر با پزشک خود مشورت کنید؛ زیرا در بعضی مواقع مصرف خودسرانه دارو، عوارض و مسائل جدی برای بیمار ایجاد می نماید. توجه داشته باشید که استفاده از هر نوع پماد زخم بستر باید با توجه به شرایط زخم بیمار تجویز گردد.

سوالات متداول

آیا وازلین برای زخم بستر خوب است؟

در بعضی شرایط از وازلین برای یاری به جلوگیری از زخم بستر استفاده می گردد. وازلین با مرطوب نگه داشتن پوست و کاهش اصطکاک به جلوگیری از زخم بستر یاری می نماید.

کدام آنتی بیوتیک برای زخم بستر بهتر است؟

آموکسی سیلین-کلاوولانات پتاسیم یک بتالاکتام طبیعی است که از نظر ساختاری شبیه به هسته پنی سیلین است. این گروه آنتی بیوتیکی برای درمان زخم بستر عفونی استفاده می شوند.

آیا عسل برای زخم بستر خوب است؟

استفاده از پانسمان عسل باعث بهبود زخم و تسکین سریع درد در بیماران سرطانی مبتلا به زخم بستر در شرایط حاد می گردد.

منبع: آچاره

به "فهرست برترین پماد زخم بستر [فواید و مضرات]" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فهرست برترین پماد زخم بستر [فواید و مضرات]"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید