فراوری هیدروژن از سلول های جلبک ممکن شد

به گزارش وبلاگ طفره به نقل از فیز، محققان کارخانه های میکروبیال کوچکی بر مبنای قطرات ریز آب ساخته اند که در معرض آفتاب به جای اکسیژن، هیدروژن فراوری می نماید.

فراوری هیدروژن از سلول های جلبک ممکن شد

محققان دانشگاه بریستول و انستیتو فناوری هاربین در چین این تحقیق را انجام داده اند.

به طور معمول سلول های جلبک به وسیله فرایند فتوسنتز با استفاده از دی اکسید کربن، اکسیژن فراوری می نمایند. این تحقیق با استفاده از قطرات آب شیرین شده و مملو از سلول های جلبک زنده انجام شد تا در فرایند فتوسنتز به جای اکسیژن، هیدروژن بسازد.

هیدروژن یک سوخت پاک است و قابلیت های زیادی دارد. اما یک مانع عظیم در این فرایند آن است که برای فراوری هیدروژن انرژی زیادی احتیاج است، بنابراین کشف مذکور یک گام مهم در این زمینه به حساب می آید.

محققان در این پژوهش حدود 10 هزار سلول جلبک را در هر قطره قرار دادند و در مرحله بعد قطره ها تحت فرایند فشار اسمزی قرار گرفتند. با مدفون کردن سلول ها در اعماق قطرات آب، سطح اکسیژن به میزانی رسید که به یک آنزیم مخصوص به نام هیدروژناز تبدیل شد. این آنزیم راستا نرمال انجام فتوسنتز را تغییر می دهد تا هیدروژن بسازد. به این ترتیب می توان حدود 250 هزار کارخانه میکروبیال (به اندازه یک دهم یک میلی متر) را در یک میلی متر از آب آماده کرد.

هرچند این روش هنوز در مراحل اولیه است، اما محققان آن را گامی مهم برای توسعه انرژی پاک می دادند.

منبع: خبرگزاری مهر

به "فراوری هیدروژن از سلول های جلبک ممکن شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فراوری هیدروژن از سلول های جلبک ممکن شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید