بیماری پسوریازیس چیست و چه علائمی دارد؟

به گزارش وبلاگ طفره، پسوریازیس یک بیماری شایع و مزمن پوستی است، که قابل پیشگیری نیست، اما قابل درمان است.

بیماری پسوریازیس چیست و چه علائمی دارد؟

به گزارش بهداشت نیوز، پسوریازیس زمانی اتفاق می افتد که سلول های پوست بدن شما به علت فراوری سریع سلول، خیلی سریع ساخته می شوند. فراوری بیش از حد منجر به ایجاد لکه های ضخیم و پوسته پوسته در مناطقی از بدن شما می گردد. در موارد نادر، پسوریازیس می تواند شامل پوست ظریف اطراف چشم شما نیز گردد. این عارضه پوستی بسته به ملانین پوست شما (رنگدانه پوست) می تواند متفاوت ظاهر گردد. برای مثال:

رنگ پوست روشن: پسوریازیس در افرادی که رنگ پوست روشن دارند به رنگ صورتی یا قرمز است.

رنگ پوست میانه: در پوست های میانه، می تواند به رنگ سالمونی با پوسته های سفید نقره ای به نظر برسد.

رنگ پوست تیره: در پوست های تیره تر، پسوریازیس می تواند بنفش یا قهوه ای با پوسته های خاکستری به نظر برسد.

پسوریازیس اطراف چشم قابل درمان است، اما احتیاج به توجه ویژه پزشک پوست یا متخصص چشم دارد. بافت های این ناحیه حساس، ظریف هستند. آنها می توانند به راحتی تحریک شوند و آسیب ببینند. پزشک برای جلوگیری از تشدید پوست و بدتر شدن شرایط، باید درمان شما را به دقت تحت نظر داشته باشد.

علائم پسوریازیس در اطراف چشم

پسوریازیس چشم می تواند علائم بسیاری مشابهی با انواع دیگر پسوریازس داشته باشد. اما پسوریازیس روی چشم و اطراف آن ممکن است به علت محل آن بیشتر بر زندگی روزمره شما تأثیر بگذارد. برای مثال، تجمع سلول های پوستی ممکن است منجر به ایجاد تکه های بزرگی گردد که در بستن و باز کردن پلک های خود با مشکل روبرو شوید. سایر علائم پسوریازیس دور چشم عبارتند از:

رشد زائده های قرمز و پوسته پوسته در منطقه اطراف چشم

پوست خشک و ترک خورده که ممکن است خونریزی کند

درد هنگام حرکت پلک

مشکل در باز و بسته کردن پلک

مالش مژه ها به مدار چشم، زیرا فلس ها (پوسته پوسته های ایجاد شده روی مژه) پلک را به سمت داخل فشار می دهند

خشکی چشم، زیرا فلس ها می توانند پلک را به سمت بیرون نیز بکشند

از کدام دکتر برای درمان پسوریازیس چشم نوبت بگیریم؟

بیماری پسوریازیس یکی از انواع بیماری های خودایمنی است که می تواند عوارضی مانند خشکی پوست، پوسته ریزی و زخم شدن پوست را برای شما ایجاد کند. این بیماری درمان ندارد اما می توانید با استفاده از روش های درمانی و حمایتی برای کنترل علائم اقدام کنید. هرچند از شر بیماری خلاص نمی شوید اما می توانید شرایط بهتری داشته باشید. در صورتیکه می خواهید با روش های درمانی آشنا شوید، می توانید از دکتر پوست و یا دکتر داخلی نوبت بگیرید. بعلاوه می توانید با دریافت مشاوره تلفنی پوست بیشتر این بیماری را بشناسید.

دکتر متخصص پوست و مو در دکترتو، متشکل از برترین پزشکان با تخصص پوست،مو وزیبایی می باشد. شما می توانید از فهرست برترین دکتر پوست،مو و زیبایی، یکی ازدکترهای پوست را انتخاب و با امکان ثبت نوبت آنلاین در دکترتو، به آن دکتر مراجعه کنید. علاوه بر نوبت حضوری متخصص پوست، آدرس و شماره تماس پزشک در پروفایل آنها در دسترس است. برای ثبت نوبت از متخصص پوست تهران از دکترتو، در صفحه فهرست پزشکان، تخصص را پوست و شهر را تهران انتخاب کنید.

انواع خفیف تر پسوریازیس که بر چشم تأثیر می گذارند، پلک، مژه ها یا غدد چربی نزدیک چشم را درگیر می نمایند. در این موارد، این نوع التهاب ها می توانند به وسیله متخصص پوست درمان شوند، به این معنی که لازم نیست یک نوبت جداگانه با یک متخصص مراقبت از چشم بگیرید. طبق مطالعه اجرا شده به وسیله دکتر رامین طاهری متخصص پوست، مو و زیبایی: بیماری های سطح چشم مثل خشکی چشم و بلفاریت خلفی در مبتلایان به پسوریازیس شیوع بالایی دارند و این اختلالات با مدت زمان ابتلا به پسوریازیس مرتبط است. از این رو توصیه می گردد تا مبتلایان به پسوریازیس تحت معاینات دوره ای و منظم چشمی قرار گیرند، تا بیماری های چشمی در زمان مناسب شناسایی شده و از عوارض ناخواسته پیشگیری گردد.

محرک های پسوریازیس

در حالی که عملکرد سیستم ایمنی و ژنتیک ممکن است در ایجاد پسوریازیس نقش داشته باشند، معمولا یک محرک محیطی برای ظاهر شدن علائم لازم است. محرک های محیطی عبارتند از:

عفونت ها

بعضی از داروها

آفتاب سوختگی

آسیب پوستی ناشی از جراحت، نیش یا ضربه دیگر

درمان پسوریازیس چشم

با توجه به بنیاد ملی پسوریازیس(NPF) ، درمان پسوریازیس از دو طریق روی این بیماری انجام می گردد. اول، درمان می تواند علائمی را که دارید کاهش دهد. دوم، می تواند به کند کردن رشد بیش از حد سلول های پوست و کاهش التهاب در جایی که تجمع رخ می دهد یاری کند. گزینه های اصلی درمانی شما برای مدیریت پسوریازیس چشم، درمان های موضعی، داروهای سیستمیک و فتوتراپی است. هر یک از این درمان ها ممکن است به تنهایی استفاده شوند، اما بسیاری از پزشکان ترکیبی از دو یا هر سه را برای درمان موثر پسوریازیس توصیه می نمایند.

درمان های موضعی

شما می توانید به طور موثر موارد خفیف پسوریازیس را با استفاده از چندین نوع کرم و پماد درمان کنید. با این حال، استفاده از همه آنها برای پوست ظریف اطراف چشم شما ایمن نیست. علاوه بر این، استفاده بیش از حد از بعضی درمان های موضعی اطراف چشم می تواند خطر ابتلا به آب سیاه و آب مروارید را افزایش دهد. به همین علت، مهم است که با دکتر پوست خود برای استفاده ایمن از درمان های موضعی، مشورت کنید. بعضی از درمان های ایمن که ممکن است پزشک شما توصیه کند شامل تاکرولیموس (پروتوپیک) و پیمکرولیموس (الیدل) است. درمان پسوریازیس یک استفاده خارج از برچسب برای این داروها است. خارج از برچسب به این معنی است که FDA دارویی را برای درمان یک بیماری خاص تایید نموده است، اما پزشکان می توانند آنها را برای درمان یک بیماری متفاوت تجویز نمایند. در این مورد، این داروها برای درمان اگزما تایید شده اند، اما پزشک ممکن است آنها را برای درمان پسوریازیس شما تجویز کند.

فتوتراپی (نور درمانی)

نور طبیعی و نور مصنوعی فرابنفش می توانند به کاهش علائم پسوریازیس چشم یاری نمایند. اما قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور فرابنفش می تواند پسوریازیس را بدتر کند. بعلاوه می تواند خطر آسیب پوست و سرطان پوست را افزایش دهد ، به خصوص در پوست ظریف صورت. استفاده از نور خورشید جهت درمان پسوریازیس نیز برای همه توصیه نمی گردد. به عنوان یک درمان برای پسوریازیس، نور خورشید به مقدار فتوتراپی با نسخه موثر نیست. قبل از اینکه تصمیم به استفاده از فتوتراپی یا نور طبیعی خورشید برای درمان پسوریازیس خود بگیرید، با متخصص پوست خود صحبت کنید.

داروهای سیستمیک

در صورتی که سایر درمان ها مؤثر واقع نشوند، یا اگر پسوریازیس شما شدیدتر باشد، پزشک ممکن است داروهای خوراکی یا تزریقی را تجویز کند. این داروها اغلب عوارض جانبی دارند. بعلاوه، بعضی از درمان های سیستمیک را نمی توان به صورت طولانی مدت مورد استفاده قرار داد. در رابطه با این درمان پزشک به شما توصیه خواهد نمود که کدام درمان سیستمیک برای شما برترین است و چه مدت باید از آن بهره ببرید.

منبع: فرارو

به "بیماری پسوریازیس چیست و چه علائمی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیماری پسوریازیس چیست و چه علائمی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید