توسعه کسب و کار های تحلیل داده های زیستی شتاب گرفت
به گزارش وبلاگ طفره، مرکز راهبردی فناوری های همگرا معاونت علمی از کسب وکار های داده های زیستی حمایت می کند.
به گزارش گروه فناوری وبلاگ طفره به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نسل جدید توالی یابی (NGS)، به مجموعه فناوری هایی گفته می شود که می توانند حجم زیادی از DNA را در مدت زمانی کوتاه و با هزینه کم توالی یابی کنند. زنجیره ارزش نسل جدید توالی یابی (NGS) شامل سه بخش کلیدی تولید داده شامل دستگاه ها، کیت ها و مواد مصرفی، پایگاه داده و تحلیل داده است. این کسب و کار ها در دنیا با سرعت در حال توسعه هستند. پس با توجه به اهمیت این حوزه برای کشور مرکز راهبردی فناوری های همگرا معاونت علمی و فناوری در این حوزه اقداماتی را انجام داده است تا حرکت در جهت پیشرفت آن با سرعت بیشتری انجام شود.
فراخوان حمایتی منتشر شد
انتشار فراخوان حمایت از کسب وکار های داده های زیستی نخستین اقدام این مرکز در این حوزه است. در این فراخوان که با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و مرکز همکاری های تحول و پیشرفت منتشر شد، 20 طرح شرکت کردند، از این تعداد 8 طرح (گروه ثبت نام کننده) به جلسه داوری حضوری دعوت شدند و مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت 5 طرح داری شرایط لازم برای حمایت اعلام شد. همچنین بر اساس این ارزیابی پیشنهاد هایی برای نوع حمایت از آن ها ارائه شد. هم اکنون 3 گروه حاصل از این فراخوان، با حمایت ها و پیگیری مرکز راهبردی فناوری های همگرا معاونت علمی فعالیت های خود را دنبال می کنند و در حال توسعه محصول و کسب وکار خود هستند.
همچنین حمایت و کمک به تولید و تجاری سازی کیت cell free DNA برای نخستین بار در کشور اقدامی دیگری از مرکز همگرا است که با تلاش های اجرا شده در شرکت روژه تکنولوژی و با حمایت های مرکز، این کیت تولید شده و آزمون های تأیید کیفیت آن در یکی از آزمایشگاه های ژنتیک پزشکی اجرا شده است. این شرکت در حال حاضر تعدادی از این کیت را وارد بازار کرده است و بنا دارد در سال آینده و با حمایت های بیشتر مرکز راهبردی فناوری همگرا حجم تولید و فروش خود را افزایش دهد.
موانع گسترش فعالیت کسب و کار ها بررسی شد
مطالعه و بررسی موانع گسترش کسب وکار های حوزه NGS در کشور را باید اقدام دیگر مرکز برای توسعه این حوزه در کشور بدانیم. پس از برگزاری جلسات کارشناسی، مصاحبه ها و مطالعات میدانی اجرا شده مشخص شد که یکی از موانع اصلی شکل گیری کسب وکار های این حوزه، خروج بی رویه نمونه ها به خارج از کشور است. بررسی های نشان می دهد تنها راه توسعه بازار این حوزه در کشور، جلوگیری از خروج این نمونه ها است و این خود نیازمند سیاست ها و برنامه های تنظیم گری در سطح ملی و همچنین برنامه های توسعه فناوری و محصول در کنار هم است که مرکز فناوری های همگرا این درخواست این موضوع را نهاد های بالادستی ارسال کرده است. مطالعه فناوری ها و محصولات جداسازی سلول ها نیز دیگر اقدام مرکز فناوری های همگرا در این حوزه است.
منبع: خبرگزاری دانشجو