روستا ها و منطقه ها عشایری، سهیم در امنیت و اقتصاد
به گزارش وبلاگ طفره، روستانشینان و عشایر خراسان جنوبی علاوه بر آن که در تأمین امنیت منطقه ها مرزی نقش دارند، سالانه 127 هزار میلیارد ریال نیز به فراوری یاری می نمایند.
روستا ها و منطقه ها عشایری نقش مهمی در تأمین امنیت و رشد مالی کشور دارند.
حدود یک چهارم از فراوریات و اقتصاد ایران مربوط به روستا ها و منطقه ها عشایری است.
خراسان جنوبی نیز که استانی مرزی محسوب می گردد، دارای منطقه ها عشایری و روستا های زیادی است که فراوریات دامی، گیاهی و صنعتی مختلفی دارند.
وجود محصولات به نام در روستاهای خراسان جنوبی
یکی از اهالی روستای افین گفت: ما به هیچ عنوان نمی توانیم از روستای خود دل کنده و به شهر برویم؛ در اینجا تمامی امکانات را داریم.
او اضافه کرد: زنان در روستا فراوریات مختلفی در حوزه های صنایع دستی و کشاورزی دارند که هم سبب فعالیت آن ها شده و هم به معیشت خانواده ها یاری می نماید.
بیشتر بخوانید
- افتتاح 906 طرح عمرانی و زیربنایی در خراسان جنوبی
یکی دیگر از روستانشینان خراسان جنوبی با اشاره به وجود محصولات کشاورزی مختلف گفت: هر جا که در جهان نام زعفران به میان می آید، آن را به نام قاین می شناسند.
او گفت: زرشک نیز دیگر محصول خراسان جنوبی است که به همت روستانشینان به عمل می آید و آوازه استان را جهانی نموده است.
از حفظ امنیت تا فراوری محصولات مختلف در روستاها و منطقه ها عشایری
جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: 44 درصد از کل جمعیت خراسان جنوبی را عشایر و روستانشینان تشکیل می دهند.
او اضافه کرد: حجم عایدی سالیانه عشایر و روستانشینان در خراسان جنوبی 127 هزار میلیارد ریال است که در حوزه های مختلف کشاورزی این عایدی کسب می گردد.
ابراهیمی سرپرست اداره کل امور عشایر خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه جمعیت عشایری استان 17 هزار خانوار معادل 10 درصد جمعیت کل استان هستند، گفت: 80 درصد عشایر در منطقه ها مرزی استان زندگی می نمایند که یکی از عوامل مهم ایجاد و حفظ امنیت در منطقه است.
او با بیان اینکه 34 درصد دام استان در اختیار عشایر استان است، اضافه کرد: هم اکنون 58 طایفه از عشایر در استان زندگی می نمایند که در فراوری نزدیک به 30 درصد از فرآورده های لبنی و گوشتی و 25 درصد صنایع دستی استان مشارکت دارند.
وبلاگ طفره خراسان جنوبی بیرجند
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان