سناریوی قوی انتها ریزش شاخص بورس
به گزارش وبلاگ طفره، شکور علیشاهی تحلیلگر بازار سرمایه در دنیای اقتصاد نوشت: در هفته گذشته فرایند نزولی میان مدت شاخص بورس اوراق بهادار تهران شکسته شد و بنابراین احتمال به وقوع پیوستن سناریوی خاتمه ریزش شاخص بورس اوراق بهادار از سناریو های دیگر بیشتر است. البته خاتمه ریزش به معنای حرکت صعودی شاخص در میان مدت و بلند مدت نخواهد بود.

برای اینکه از تبدیل فرایند نزولی به فرایند صعودی مطمئن شویم، علاوه بر شکسته شدن محدوده های خطوط فرایند نزولی کوتاه مدت به سمت بالا، شاخص کل باید از محدوده یک میلیون و 600 هزار واحد با حجم زیاد، به سمت بالا عبور کند. این شاخص طی هفته گذشته تقریبا بدون تغییر در محدوده یک میلیون و 366 هزار واحد تا یک میلیون و 368 هزار واحد قرار گرفت.
مهم ترین اتفاق در چند روز کاری گذشته، در گیری با محدوده مقاومتی یک میلیون و 365 هزار واحد و عبور تقریبی از آن بود، ولی هنوز این سطح گرانش خود را داشته و بر بازار تاثیر گذار است. با توجه به ایجاد تقاضای فراوان در بازار، معامله گران و تحلیلگران پیش بینی می کنند در هفته آینده شاخص از این ناحیه عبور کند و درگیر مقاومت ها در سطوح بالاتری مثل یک میلیون و 450 هزار واحد و یک میلیون و 500 هزار واحد شود. این حرکت شاخص به سمت بالا را می توان در قالب سناریوی اول تعریف کرد. در این سناریو محدوده خط فرایند نزولی کوتاه مدت نیز به سمت بالا شکسته شده و شاخص به دنبال هدف قیمتی بالاتری مثل یک میلیون و 600 هزار واحد است.
در سناریوی دوم که احتمالا در هفته های آینده، وابسته به چگونگی رخ دادن سناریوی اول، اتفاق خواهد افتاد، شاخص کل می تواند محدوده یک میلیون و 600 هزار واحد را به سمت بالا شکسته و با هدف یک میلیون و 750 هزار واحد افزایش یابد.
در این سناریو محدوده یک میلیون و 680 هزار واحد به عنوان سطح مقاومتی مهم معرفی می شود. مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا عرضه کنندگان سهام زیاد می شوند و ممکن است نقطه انتها فرایند صعودی و افزایش قیمت ها باشند.
از طرفی سطوحی که به عنوان هدف قیمتی، در فرایند صعودی معرفی می شوند، مناطقی هستند که در آن معامله گران به جمع آوری سود ناشی از افزایش قیمت ها می پردازند، بنابراین در این محدوده ها علاوه بر عرضه کنندگان زیاد، ممکن است تقاضا کننده سهام نیز از خرید اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار می گیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه انتها افزایش قیمت ها باشد. البته تمامی این محدوده ها در صورت شکسته شدن به سمت بالا با حجم زیاد می توانند به سطوح حمایتی تبدیل شوند.
در مورد گذر شاخص از محدوده یک میلیون و 750 هزار واحد و سناریوی فتح قله بعدی یعنی محدوده دو میلیون و 120 هزار واحد بهتر است بعدا صحبت کنیم.
اگرچه فرایند نزولی شاخص در میان مدت شکسته شده است، ولی هنوز فرایند نزولی کوتاه مدت که شیبی کمتر از فرایند نزولی میان مدت داشت به سمت بالا شکسته نشده و در سناریوی سوم به احتمال کاهش شاخص کل می پردازیم. در این سناریو که ممکن است بعد یا در نیمه جهت سناریوی اول رخ دهد، ممکن است شاخص کل به یکی از سطوح مقاومتی یا هدف سناریوی اول برخورد کرده و تغییر فرایند دهد. احتمالا این کاهش قیمت تا محدوده یک میلیون و 100 هزار واحد، به عنوان هدف قیمتی نیز ادامه داشته باشد.
در این جهت سطوح یک میلیون و 300 هزار واحد، یک میلیون و 210 هزار واحد و یک میلیون و 170 هزار واحد به عنوان مناطق حمایتی مهم شناخته می شوند. مناطق حمایتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا تقاضا کنندگان سهام زیاد می شوند و ممکن است نقطه انتها فرایند نزولی و کاهش قیمت ها باشند.
با توجه به اینکه شاخص کل هم وزن و شاخص بیشتر صنایع مهم، فرایند نزولی میان مدت خود را به سمت بالا شکسته و با توجه به تقاضای به وجود آمده در بازار، پیش بینی می شود در هفته آینده محدوده خط فرایند نزولی کوتاه مدت را نیز به سمت بالا شکسته و به سمت اهداف قیمتی بالاتری حرکت کند، سناریوی اول محتمل ترین سناریو برای هفته آینده است.
منبع: فرارو