طرز تهیه مربای خربزه خانگی (بدون آهک و با آهک)
به گزارش وبلاگ طفره، مربای خربزه یکی از مرباهای بسیار خوشمزه و کمتر شناخته شده است که شاید وقتی برای اولین بار نام آن را می شنوید تعجب کنید. اما اگر یکبار این مربا را امتحان کنید، مشتری دائمی آن خواهید شد. خربزه یک میوه تابستانی آبدار است که در هنگام پخت، آب و کشل خود را از دست می دهد؛ برای همین است که برخی افراد این مربا را با آهک درست می کنند تا یک مربای خربزه ترد و شکیل داشته باشند.
ما نیز در ادامه طرز تهیه مربای خربزه با آهک و بدون آهک را به شما عزیزان آمورش خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.
طرز تهیه مربای خربزه بدون آهک
مواد لازم | |
خربزه مشهدی ربزه رنده شده | 1 کیلوگرم |
شکر | 900 گرم |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
گلاب | 1/2 استکان |
دستور تهیه مربای خربزه مشهدی
- شکر و خربزه را مخلوط می کنیم و روی حرارت قرار داده تا بجوشد و به آرامی قوام آید.
- در حین جوشیدن مربا، کف روی آن را گرفته تا در پایان مربایی شفاف داشته باشیم.
- در مرحله بعدی گلاب و وانیل را به مواد اضافه می کنیم؛ کمی که مربا جوش زد، آن را از روی حرارت برمی داریم.
- وقتی مربا کاملا خنک شد، آن را داخل شیشه تمیز و استریل شده ریخته، درب آن را محکم بسته و داخل یخچال نگهداری می کنیم.
نکته: شما می توانید در مرحله آخر، کمی گردو یا بادام نیز به مربا اضافه کرده تا خواص آن بیشتر شده و برای فرزندانتان مقوی تر باشد.
دستور تهیه مربای خربزه با آهک
در این روش هدف از استفاده از آهک، استحکام و تردی بخشیدن به خربزه است تا در هنگام پخت شکل خود را حفظ کند و شکلی ترد و شکننده به خود بگیرد.
مواد لازم | |
خربزه رسیده و شیرین | 1 کیلوگرم |
شکر | 800 گرم |
آب | 12 لیوان |
آهک | 1 لیوان |
وانیل | نوک قاشق غذاخوری |
روش تهیه مربای خربزه با آهک
- در ابتدا برای تهیه آب آهک، لازم است آهک را به میزان آب گفته شده اضافه کرده و مخلوط کنید.
- سپس صبر کنید تا آهک ته نشین شده و آب روی آن زلال شود؛ این آب زلال را جدا کرده و تکه های خربزه را به آن اضافه کنید.
نکته: برای زیباتر شدن مربا، می توانید خربزه ها را قالب بزنید تا مربای شکیل تری داشته باشید.
- یک شبانه روز اجازه دهید تا خربزه ها درون آهک بمانند تا کاملا ترد و شکننده شوند.
- پس از آن خربزه ها را آبکش کرده و درون آب سرد معمولی ریخته، و برای 8 ساعت، 2 تا 3 بار آب آن را عوض کنید.
- حالا به سراغ تهیه شهد مربا می رویم؛ شکر را در آب حل کرده و روی حرارت می گذاریم تا کمی قوام بگیرد.
- به مدت 5 دقیقه خربزه ها را درون شهد ریخته و اجازه می دهیم تا کمی بجوشند و شهد به خورد آن ها برود.
- سپس شعله را خاموش کرده، وانیل را به مربا می افزاییم و اجازه می دهیم مربا سرد شود.
- مرباها را درون شیشه های تمیز و درب دار، درون یخچال نگهداری کنید.
سخن آخر
در این مطلب طرز تهیه مربا را به شما آموزش دادیم که امیدواریم مورد پسندتان واقع شده باشد. لازم به ذکر است که معمولا از خربزه های مشهدی برای تهیه این مربا استفاده می شود و گاهی به دلخواه به آن کمی مغزیجات اضافه می شود. همچنین شما می توانید به جای استفاده از گلاب یا وانیل، از طعم دهنده مورد علاقه خود مانند زعفران یا هل نیز استفاده کنید.
آیا تا به حال این مربا را تهیه کرده بودید؟ روش پخت شما چیست؟ در مورد عوارض احتمالی استفاده از آهک درون مرباها چه می دانید؟ آیا واقعا آهک درون مربا برای سلامتی مضر است؟ نظرات و پیشنهادات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.
در آخر نیز توصیه می کنیم که اگر به تهیه مرباهای خانگی علاقه دارید، طرز تهیه مربای زردآلو خوشمزه را در انگیزه از دست ندهید!
منبع: مجله انگیزه