دلایل شایع وزوز گوش
به گزارش وبلاگ طفره، وزوز گوش یا به اصطلاح صدای زنگ گوش را بیشتر افراد در زندگی تجربه می نمایند که با شناسایی دلیل آن می توان این اختلال را رفع کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی وبلاگ طفره، بسیاری از افراد وزوز یا به اصطلاح صدای زنگ در گوش را در طول زندگی تجربه می نماید که ممکن است ناشی از علل مختلف مانند قرارگرفتن در محیط با صدای بسیار بلند باشد. در واقع قرار گرفتن در یک فضا با صدای بسیار بالا، مهم ترین دلیل برای وزوز گوش محسوب می گردد؛ چرا که می تواند سلول های گوش را با آسیب رو به رو کند. کارگران کارخانه، کارگران ساختمانی و افرادی که به صورت مداوم در محیط های نویزدار هستند؛ بیشتر از افراد دیگر در معرض این آسیب قرار می گیرند.
آسیب سر و گردن در اثر تصادف اتومبیل، زمین خوردن یا هر ضربه دیگری می تواند عامل صدای وزوز گوش باشد. در این شرایط آسیب به گوش داخلی، عصب شنوایی و یا بخش هایی از مغز در اثر ضربه می تواند صدای آزار دهنده در گوش هایتان را ایجاد کند. البته آسیب به عضلات، تاندون ها یا غضروف مفصل فک و گیجگاه، محلی که فک پایین در جلوی گوش ها به جمجمه وصل می گردد، یکی از دلایل صدای وزوز گوش محسوب می گردد.
توجه داشته باشید نظافت شخصی برای پیشگیری از وزوز گوش بسیار حائز اهمیت است. در واقع گرفتگی های گوش در اثر جمع شدن جرم یا در موارد نادر، یک تومور می تواند عامل صدای وزوز باشد. در این شرایط به عصب های هایی که در کانال گوش قرار دارند فشار وارد می گردد. البته سرماخوردگی، آنفلوانزا یا عفونت سینوسی در وزوز گوش نقش دارند. فشار در گوش میانی و در راه های هوایی بینی می تواند باعث تحریک عصب ها شده و در نتیجه احساس وزوز و صدای زنگ در گوش ها ایجاد می نماید.
برای تشخیص دلیل صدای وزوز گوش از عوارض جانبی بعضی دارو ها نباید تشکیل شد. مصرف بسیاری از دارو ها مانند بعضی از آنتی بیوتیک ها می توانند با اختلال در تعادل مواد شیمیایی گوش داخلی و یا از بین بردن سلول های مسئول شنوایی؛ به ساختار گوش آسیب بزنند. بعلاوه عدم کنترل در بعضی بیماری ها می تواند یکی از عوامل صدای وزوز گوش باشد.
در واقع گوش داخلی شما احتیاج به تامین یکنواختی از اکسیژن و گلوکز دارد که در فرد مبتلا به دیابت به خوبی صورت نمی گیرد. در این شرایط، وزوز گوش به اسم سیستم هشدار دهنده بدن عمل می نماید تا اطلاع پیدا کنید که گلوکز در بدن شما به خوبی پردازش نمی گردد. البته نقش بیماری های مربوط به گوش که باعث کاهش شنوایی و سرگیجه می شوند را نباید نادیده گرفت.
یکی از پیامد های بالا رفتن سن، صدای وزوز گوش است که در این شرایط بعد از سن 40 سالگی ظاهر می گردد.
از مهم ترین راه چاره ها برای از بین بردن صدای وزوز گوش می توان به صدادرمانی با یاری پزشک، کنترل بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون و بعلاوه تغییر دارو های حساسیت زا اشاره نمود. بعلاوه مصرف کمتر نمک و کافئین، استفاده از سمعک و حل مسائل مفصلی و گیجگاهی به حذف صدای وزوز گوش یاری می نماید.
بیشتر بخوانید
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان