طرز تهیه بژی ﺑﺮﺳﺎﻕ؛ شیرینی محلی و خوشمزه ایلام
به گزارش وبلاگ طفره، تهیه کردن نان یا شیرینی برساق احتیاج به فر ندارد و حتما باید آن را داخل روغن سرخ کنید.
وبلاگ طفره |بژی برساق از نان های محلی و متعلق به استان های ایلام، کرمانشاه، همدان و لرستان است و در بسیاری از شهر ها آن را به شیوه های مختلف درست می نمایند. ترکیب اصلی این نان ها شامل آرد، خمیر، شکر، تخم مرغ، روغن، نمک و زردچوبه است که ترک زبانان نیز آن را در گویشی دیگر سنقری به نام پیشیک می نامند.
به گزارش وبلاگ طفره ؛ تهیه کردن نان یا شیرینی بژی برساق احتیاج به فر ندارد و حتما باید آن را داخل روغن سرخ کنید. ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺑﺪﻭﻥ ﻣﻐﺰ ﺩﺭﺳﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. ﻣﺎ ﺩﺭ ﺍﯾﻨﺠﺎ برای لایه میانی نان، ﺷﮑﺮ ﺭﺍ ﺣﺬﻑ ﻭ ﺗﻮﺕ ﺧﺸﮏ ﺭﺍ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﯾﻢ. برای آموزش تهیه این نان خوش عطر و طعم در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ
8 ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺁﺭﺩ
ﯾﮏ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺷﮑﺮ
2/3 - 1 ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺭﻭﻏﻦ ﺣﯿﻮﺍﻧﯽ
2 ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ ﺑﮑﯿﻨﮓ ﭘﻮﺩﺭ
1 ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ ﺯﺭﺩﭼﻮﺑﻪ
ﻧﺼﻒ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ ﻧﻤﮏ
2 ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺷﯿﺮ
ﯾﮏ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﮔﺮﺩﻭ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﺷﺪﻩ
ﯾﮏ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺗﻮﺕ ﺧﺸﮏ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﺷﺪﻩ (ﯾﺎ ﺷﮑﺮ)
3 - 4 ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬﺍﺧﻮﺭﯼ ﭘﻮﺩﺭ ﺩﺍﺭﭼﯿﻦ
2 ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬﺍﺧﻮﺭﯼ ﺭﺍﺯﯾﺎﻧﻪ
1 - 2 ﻋﺪﺩ ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ
ﺳﯿﺎﻩ ﺩﺍﻧﻪ ﯾﺎ ﮐﻨﺠﺪ
ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ بژی برساق
1. ﺩﺭ ﮐﺎﺳﻪ ﻣﺘﻮﺳﻄﯽ، ﺁﺭﺩ، ﻧﻤﮏ، ﺷﮑﺮ، ﺑﮑﯿﻨﮓ ﭘﻮﺩﺭ، ﺭﺍﺯﯾﺎﻧﻪ ﻭ ﺯﺭﺩﭼﻮﺑﻪ ﺭﺍ ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﻨﯿﺪ. ﺳﭙﺲ ﺭﻭﻏﻦ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺧﻮﺏ ﻫﻢ ﺑﺰﻧﯿﺪ ﺗﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﯾﮑﺪﺳﺖ ﺷﻮﻧﺪ.
2. ﺷﯿﺮ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺣﺪﻭﺩ 10 ﺗﺎ 15 ﺩﻗﯿﻘﻪ ﻭﺭﺯ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺧﻤﯿﺮ ﺻﺎﻑ ﻭ ﯾﮑﺪﺳﺖ ﺷﻮﺩ. ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻧﯿﺎﺯ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺷﯿﺮ ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ. ﺭﻭﯼ ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﺑﺎ ﭘﻼﺳﺘﯿﮏ ﺑﭙﻮﺷﺎﻧﯿﺪ، ﯾﮏ ﺩﺳﺘﻤﺎﻝ ﺗﻤﯿﺰ ﺭﻭﯼ ﻇﺮﻑ ﺑﯿﻨﺪﺍﺯﯾﺪ ﻭ ﺣﺪﻭﺩ 2 ﺳﺎﻋﺖ ﺩﺭ ﺟﺎﯼ ﮔﺮﻡ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺧﻤﯿﺮ ﺍﺻﻄﻼﺣﺎ ﺑﺮﺳﺪ.
3. ﺍﺯ ﺧﻤﯿﺮ ﮔﻠﻮﻟﻪ ﺍﯼ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﯾﮏ ﺳﯿﺐ ﺩﺭﺧﺘﯽ ﺑﺮﺩﺍﺭﯾﺪ ﻭ ﮐﻒ ﺩﺳﺖ ﺑﺎﺯ ﮐﻨﯿﺪ. ﺩﺍﺧﻞ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻭ ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬﺍﺧﻮﺭﯼ ﮔﺮﺩﻭ ﻭ ﺗﻮﺕ ﺧﺸﮏ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺩﺍﺭﭼﯿﻦ ﭘﺮ ﮐﻨﯿﺪ. ﻟﺒﻪ ﻫﺎﯼ ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻢ ﺑﯿﺎﻭﺭﯾﺪ ﻭ ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﮐﻒ ﺩﺳﺖ ﻗﻠﻘﻠﯽ ﮐﻨﯿﺪ، ﺳﭙﺲ ﺭﻭﯼ ﺗﺨﺘﻪ ﺗﻮﺳﻂ ﻭﺭﺩﻧﻪ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﺑﯿﻀﯽ ﯾﺎ ﮔﺮﺩ ﺑﺎ ﺿﺨﺎﻣﺖ ﯾﮏ ﻭ ﻧﯿﻢ ﺳﺎﻧﺘﯽ ﻣﺘﺮ ﭘﻬﻦ ﮐﻨﯿﺪ.
4. ﺩﺭ ﺁﺧﺮ، ﺩﺭ ﮐﺎﺳﻪ ﮐﻮﭼﮑﯽ ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﺰﻧﯿﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻗﻠﻢ ﻣﻮ ﺭﻭﯼ ﻧﺎﻥ ﻫﺎ ﺑﻤﺎﻟﯿﺪ. ﺳﯿﺎﻩ ﺩﺍﻧﻪ ﯾﺎ ﮐﻨﺠﺪ ﺑﭙﺎﺷﯿﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻣﺪﺕ 15 ﺗﺎ 20 ﺩﻗﯿﻘﻪ ﺩﺭ ﻓﺮ ﺑﺎ ﺩﻣﺎﯼ 180 ﺩﺭﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﯽ ﮔﺮﺍﺩ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺳﻄﺢ ﻧﺎﻥ ﻫﺎ ﻃﻼﯾﯽ ﺷﻮﻧﺪ.
منبع: فرادید