یک راه ساده برای تشخیص فاسد بودن غذا با استفاده از تلفن همراه
به گزارش وبلاگ طفره، ایسنا نوشت: پژوهشگران دانشگاه کوچ ترکیه، حسگر کوچکی ابداع نموده اند که فاسد شدن غذاهای پروتئینی را تشخیص می دهد و با ارسال پیغام به تلفن همراه کاربر، او را از این موضوع مطلع می نماید.
انسان ها مواد غذایی زیادی را هدر می دهند که بخشی از آن به علت فاسد شدن مواد غذایی است. پژوهشگران ترکیه ای، حسگر کوچکی ابداع نموده اند که تازگی غذاهای پروتئینی مانند گوشت، مرغ و ماهی را در لحظه کنترل می نماید و داده ها را به تلفن همراه هوشمند کاربر می فرستد. شاید این حسگر بتواند ایمنی و امنیت غذایی را در سراسر دنیا تغییر دهد.
این حسگر که در دانشگاه کوچ(Koç University) ابداع شده است، می تواند طراوت غذا را در لحظه، به صورت بی سیم و بدون باتری کنترل کند و نتایج را به تلفن همراه هوشمند بفرستد.
این فناوری از نوعی پلیمر ساخته شده که روند فراوری آسانی دارد و روی الکترودهایی لمینت شده است که از حسگر خازنی برای تشخیص دادن آمین های بیوژنیک فراوریشده به وسیله غذاهای پروتئینی استفاده می نمایند. وزن حسگر حدود دو گرم است و میزان آن به دو سانتی متر مربع می رسد. این حسگر که از فناوری ارتباط میدان نزدیک(NFC) استفاده می نماید، با تراشه ای همراه است که با تلفن همراه هوشمند جفت می گردد و آنالیز ها را به صورت بی سیم و در لحظه به وسیله آنتن ارسال می نماید. تراشه زمانی انرژی دریافت می نماید که یک تلفن همراه هوشمند سازگار با فناوری ارتباط میدان نزدیک، در نزدیکی حسگر قرار بگیرد.
پژوهشگران، حسگر خود را روی سینه مرغ و استیک بسته بندی شده آزمایش کردند تا کاربرد واقعی دستگاه را نشان دهند. نمونه های گوشت در شرایط متفاوت مانند فریزر، یخچال و دمای اتاق نگهداری شدند.
ظرف سه روز، ظرفیت حسگر برای نظارت بر نمونه های دمای اتاق بالا رفت و نشان داد که آمین های بیوژنیک هنگام فاسد شدن گوشت از آن منتشر می شوند. به گفته پژوهشگران، این امر نشان می دهد که حسگر می تواند فاسد شدن مواد غذایی را به طور موثر تشخیص دهد.
پژوهشگران در شرح این آزمایش نوشتند: ما حسگر را با استفاده از نمونه های مرغ و گوشت گاو که در شرایط ذخیره سازی متفاوتی ذخیره شده بودند، آزمایش کردیم تا کاربرد واقعی حسگر را نشان دهیم. این حسگر، عملکرد قابل اعتمادی را ارائه کرد؛ به طوری که فاسد شدن غذاها در طول آزمایش سه روزه، با ارزیابی های آنی حسگر و با استفاده از تلفن همراه پیش بینی شد. این نتیجه، توانایی حسگر را برای تشخیص دادن فساد مواد غذایی ثابت می نماید.
پژوهشگران خاطرنشان کردند که استفاده از حسگر آنها آسان است، ساخت آن هزینه کمی دارد و امکان نظارت مداوم بر غذاهای پروتئینی موجود در قفسه های سوپرمارکت یا خانه را فراهم می نماید.
5858
منبع: خبرآنلاین