20 فیلم ترسناک برتر سینمای ژاپن
به گزارش وبلاگ طفره، فیلم های ترسناک ژاپنی یک زیرگونه محبوب در سینمای ترسناک شده اند. جنس ترس فیلم های ژاپنی با هالیوود فرق دارد. در دنیای دیگری سیر می کنند و ساختار متفاوتی دارند. همین باعث شده کلی هوادار همیشگی داشته باشند، هوادارانی که شاید حتی اصلا کاری با فیلم های ترسناک هالیوودی نداشته باشند. فیلم های ترسناک ژاپنی هرچه که باشند، یک کار را خوب بلدند؛ ترساندن. یک ترس میخکوب کننده که تا سال ها بخشی از کابوس های شما می شود! در این مطلب نگاهی می اندازیم به بیست فیلم ترسناک برتر سینمای ژاپن. باید بگوییم خودتان را آماده کنید. و این واقعا شعار نیست! دیدن یک فیلم ترسناک ژاپنی آمادگی زیادی می خواهد.
20. ساداکو مقابل کایاکو (Sadako vs. Kayako)
- کارگردان: کوجی شیرا ایشی
- فیلم نامه نویس: کوجی شیرا ایشی
- بازیگران: میزوکی یاماموتو، تینا تاماشیرو
- سال: 2016
فیلم هایی که داستان دو دنیا سینمایی متفاوت را با هم ادغام می کنند، معمولا از سر ناچاری این کار را می کنند، زمانی که آن دو دنیا سینمایی دیگر اعتبار چندانی ندارند. ولی در فیلم ساداکو مقابل کایاکو، این ترکیب سینمای حلقه و کینه جواب داده است. یک بیمار روانی متوجه می شود تنها راه نجات یک دختر دبیرستانی از نفرین ساداکو این است که یک نفرین دیگر را هم وارد داستان کند تا با هم درگیر شوند. نیازی به توضیح نیست که قطعا اوضاع آن طوری که او انتظار دارد پیش نمی رود.
فیلم که اکران شد، آن قدر که باید تحسین نشد. خیلی ها معتقد بودند آن ترکیب رویایی حلقه و کینه آن چنان که باید به خوبی صورت نگرفته است و فیلم از هم گسیخته است. اما با تمام ایرادات، منتقدان همچنان معتقدند ساداکو مقابل کایاکو یک فیلم ترسناک ژاپنی خوش ساخت و سرگرم کننده است که ارزش دیدن دارد.
بد نیست بدانید کوجی شیرا ایشی، کارگردان فیلم، یکی از کارگردان های افتتاحیه المپیک توکیو 2020 هم هست که به علت شیوع کرونا، تابستان آینده برگزار می شود.
19. یک تماس از دست رفته (One Missed Call)
- کارگردان: تاکاشی میکه
- فیلم نامه نویس: یاسوشی آکیموتو
- بازیگران: کو شیباساکی، آنا ناگاتا
- سال: 2003
در این فیلم ترسناک تماشایی، با دانشجویانی سروکار داریم که به وسیله پیام های صوتی که دریافت می کنند، متوجه می شوند به زودی به شکل دردناکی کشته می شوند. مرگی که قطعا رخ می دهد. در فیلم، این مرگ ها دو ویژگی مهم با خود دارند؛ طنز سیاه و صدای زنگ تلفن بسیار ترسناک. تاکاشی میکه کارگردان کم وبیش تمام قواعد یک فیلم ترسناک ژاپنی را رعایت می کند. ولی در یک سوم خاتمهی پیروز نمی شود آن ساختار نیرومند باقی فیلم را حفظ کند.
واکنش ها به فیلم ضدونقیض بود. عده ای آن را کلیشه ای و قابل پیش بینی می دانستند، و برعکس عده ای دیگر فضای سیاه و رعب آور آن را تحسین کردند. اما فیلم از نظر فروش آن قدر پیروز بود که دو دنباله سینمایی و یک سریال تلویزیونی برایش ساخته شود. پس اگر از فضای فیلم خوشتان آمد، باز هم گزینه های دیگری برای ماندن در آن حال وهوا دارید.
18. مقابله (Versus)
- کارگردان: ریوهی کیتامورا
- فیلم نامه نویس: ریوهی کیتامورا، یودای یاماگوچی
- بازیگران: تاک ساکاگوچی، هیدئو ساکاکی
- سال: 2000
آدمکش های یاکوزا جسد قربانی های خود را در جنگلی به نام جنگل رستاخیز دفن می کنند. همین عظیم ترین اشتباه آن هاست. چرا که این جسدها به زامبی هایی خطرناک تبدیل می شوند و کل جنگل را احاطه می کنند. فیلم گنگستر علیه زامبی های ریوهی کیتامورا، از آن فیلم های اکشن نینجایی دیوانه وار و کم هزینه تماشایی است، با فیلم برداری عجیب و بازی هایی غریبی که تنها در فیلم های نیکلاس کیج می توانید پیدا کنید. زامبی ها هم تفنگ دارند. دیگر چه می خواهید؟
خود کیتامورا در جایی گفته که کارگردان هایی چون سم ریمی، جان کارپنتر و جرج میلر، و آثاری چون مرده شیطانی و کوه نشین منبع الهام او برای ساخت فیلم بوده اند. فیلم ترکیب بامزه ای است از گونه های سینمایی مختلف. در آن هرچیزی پیدا می شود، از تیراندازی و حرکات رزمی گرفته تا نبرد با شمشیر و کمدی و ترس از زامبی. این ترکیب عجیب هم علت بامزه ای دارد؛ کیتامورا فکر می کرد این اولین و آخرین فیلمی است که می سازد، و بعید است کسی دوباره برای فیلم سازی به او اعتماد کند! به همین دلیل تمام عناصر دلخواهش را وارد فیلم مقابله کرد تا حداقل فیلم خودش را بسازد. اما برعکس انتظارات او، فیلم بسیار پیروز عمل کرد و او هم کارگردان مشهور و پرکاری شد.
17. هیولاها (Monsterz)
- کارگردان: هیدئو ناکاتا
- فیلم نامه نویس: یاسوکی واتانابه
- بازیگران: تاتسویا فوجیوارا، تاکایوکی یامادا
- سال: 2014
هیولاها که در اصل اقتباسی از یک فیلم کره ای به نام تسخیرگران است، داستان مردی است که می تواند ذهن مردم را کنترل کند. مشکل از جایی شروع می شود که شخصی ظاهر می شود که ذهنش قابل کنترل نیست. همین باعث شکل گیری یک نبرد بین این دو نفر می شود.
در مقایسه با نسخه کره ای، تریلر روان شناختی ناکاتا حال وهوای تیره تری دارد. فیلم ژاپنی همچنین از یک مزیت دیگر بهره مند است: موسیقی تماشایی کنجی کاوای.
16. باشگاه خودکشی (Suicide Club)
- کارگردان: سیون سونو
- فیلم نامه نویس: سیون سونو
- بازیگران: ریو ایشی باشی، ماساتوشی ناگاسه، آکاجی مارو
- سال: 2001
کمتر افتتاحیه فیلمی را می توان پیدا کرد که همچون افتتاحیه باشگاه خودکشی سیون سونو، این چنین سورئال و شوک آور باشد. در این افتتاحیه حیرت انگیز که کلی هم معروف شده است، 54 دانش آموز با سرخوشی دستان هم را می گیرند و خود را جلوی قطاری می اندازند که در حال نزدیک شدن است.
باشگاه خودکشی داستان مجموعه ای از خودکشی های زنجیره ای است که در ابتدا تصور می شود ربطی به هم ندارند، ولی به نظر می آید یک وبسایت مرموز همه آن ها را بهم وصل می کند. موضوع حساسیت برانگیز و جنجالی، و همچنین نمایش افراطی خون و خشونت در فیلم باعث شد که در زمان خودش جشنواره ها خیلی رغبتی به پذیرش آن نداشته باشند. اما هرچه که گذشت، باشگاه خودکشی با استقبال بیشتری روبرو شد و طرفداران پروپا قرص خاص خودش را پیدا کرد. چند سال بعد، نسخه های رمان و مانگای آن هم منتشر شد. خود سیون سونو هم در سال 2006 یک پیش درآمد از فیلم به نام میز شام نوریکو منتشر کرد.
15. ماربیتو (Marebito)
- کارگردان: تاکاشی شیمیزو
- فیلم نامه نویس: تاکاشی شیمیزو، چیاکی کوناکا
- بازیگران: شینیا سوکاموتو، تومومی میاشیتا
- سال: 2004
تاکاشی شیمیزو را بیشتر با مجموعه فیلم های کینه می شناسیم. اما در سال 2004 و لابه لای همین فیلم های کینه، یک فیلم عجیب کم هزینه نیمه تجربی اکران کرد که بیشتر شبیه شیرجه ای بود به دنیای داستان های اچ. پی. لاوکرفت (نویسنده آمریکایی داستان های ترسناک و علمی-تخیلی که خودش بنیان گذار یک گونه وحشت به نام وحشت لاوکرفتی است).
فیلم داستان یک فیلم بردار کنجکاو است که متوجه می شود یک دنیا مردگان عظیم زیر توکیو واقع شده است، و شروع می کند به کاوش آن. او در آن جا با یک زن برهنه ساکت آشنا می شود که تمایل های خون آشامی هم دارد. او این زن را با خودش به سطح زمین می آورد. شما هم بودید همین کار را می کردید، درست است؟
14. مجازات (Retribution)
- کارگردان: کیوشی کوروساوا
- فیلم نامه نویس: کیوشی کوروساوا
- بازیگران: کوجی یاکوشو، مونامی کونیشی، ریونا هازوکی
- سال: 2006
در این فیلم، کوجی یاکوشو در نقش کارآگاهی بازی می کند که تحقیقاتش درباره یک مجموعه قتل های زنجیره ای او را اسیر یک نفرین می کند، نفرینی که باعث می شود همه او را مقصر این قتل ها بدانند. دیگر خبری از روح سفیدپوش نیست، اینجا با یک روح سرخ پوش طرف هستیم. فیلم همچنین کلاس کارگردانی کوروساوا هم هست، آموزش این که چگونه با فوکوس و کمی جابه جایی دوربین، یک حس وحشت ویران گر را در مخاطب برانگیزیم.
فیلم بعدتر تحلیل های جدی تری شد. عده ای از منتقدان معتقد بودند کوروساوا با این فیلم به دنبال صحبت درباره مسائل جوامع معاصر همچون مسؤولیت جمعی و بیماری اجتماعی است.
13. دفتر مرگ (Death Note)
- کارگردان: شوسوکه کانکو
- فیلم نامه نویس: تتسویا اویشی
- بازیگران: تاتسویا فوجیوارا، کنیچی ماتسویاما، آساکا ستو
- سال: 2006
از این سریال انیمه ی معروف، نتفلیکس هم یک اقتباس سینمایی ترتیب داده که پرت وپلا است و کلا فراموشش کنید. در عوض به سراغ این نسخه سینمایی عالی از شوسوکه کانکو بروید.
دفتر مرگ داستان یک دانش آموز باهوش است که یک دفتر عجیب پیدا می کند، او نام هرکسی را در این دفتر بنویسد، آن شخص کشته می شود. او سعی می کند از این دفتر در جهت از میان بردن جنایتکاران استفاده کند، ولی خودش هم اسیر وسوسه قدرت می شود و کار به جاهای باریکی می کشد.
قطعا نسخه سینمایی در حد و اندازه های نسخه انیمه نیست، اما باز هم یک اثر تماشایی و جذاب است. فیلم در مجموع حدود 31 میلیون دلار فروش داشت که اصلا رقم بدی نیست. در جشنواره های زیادی مثل جشنواره فیلم هنک کنگ هم مورد توجه قرار گرفت.
12. هرج و مرج (Helter Skelter)
- کارگردان: میکا نیناگاوا
- فیلم نامه نویس: آریسا کانکو
- بازیگران: اریکا ساواجیری، نائو اموری، شینوبو تراجیما
- سال: 2012
این فیلم خیره کننده که اقتباسی از یک مانگای مشهور است را میکا نیناگاوا ساخته است، عکاس مد سابق. فیلم داستان دختر مشهوری است که چندین عمل جراحی سنگین روی خود انجام می دهد تا همچنان بت محبوب نوجوانان باقی بماند. اما کمی بعد عوارض آن آشکار می شود و او خود را اسیر بازی بی خاتمهی در روابط جنسی، مواد مخدر و رفتارهای کینه توزانه می کند. اوضاع وقتی بدتر می شود که یک رقیب تازه هم از راه می رسد.
هم فیلم و هم مانگا، به خاطر ترسیم هنرمندانه شرایط جوانان و نوجوانان و تلاش برای رسیدن به آن زیبایی دست نیافتنی که در شبکه های اجتماعی تبلیغ می شود، بارها تحسین شده اند.
11. دو مکانی (Bilocation)
- کارگردان: ماری آساتو
- فیلم نامه نویس: ماری آساتو
- بازیگران: آسامی میکوزاوا، سنگا کنتو
- سال: 2013
اول از همه بد نیست بدانید که نام فیلم اشاره به پدیده ای دارد که در آن، تصور می شود یک شخص در دو مکان مختلف به صورت هم زمان حضور داشته است.
فیلم های زیادی هستند که داستان هایی درباره همزادها روایت کرده اند، اما تریلر روان شناختی فوق العاده ماری آساتو یک سطح از تمام آن ها بالاتر است. فیلم داستان نقاشی به نام شینوبو است که پلیس او را به اتهام استفاده از پول تقلبی بازداشت می کند. اما او در روز حادثه اصلا در محل جرم نبوده و خانه خودش بوده است. او متوجه می شود که یک خود دیگر بدجنس دارد که بی توجه به او، کارهای مجرمانه زیادی انجام می دهد. اوضاع وقتی پیچیده تر می شود که شینوبو متوجه می شود او تنها نیست، کلی آدم دیگر هم هستند که با همزادهای خود دست وپنجه نرم می کنند.
آساتو در اوایل دوران کاری اش به عنوان عکاس در کنار کیوشی کوروساوا کسب تجربه می کرد. فیلم دو مکانی نشان می دهد او چیزهای زیادی از کوروساوا یاد گرفته است.
10. علامت (Tag)
- کارگردان: سیون سونو
- فیلم نامه نویس: سیون سونو
- بازیگران: رینا تریندل، ماریکو شینودا، ارینا مانو
- سال: 2015
چهارده سال پس از باشگاه خودکشی، سیون سونو یک فیلم تماشایی دیگر به سینمای ترسناک ژاپن اضافه کرد. افتتاحیه این فیلم فمینیستی حتی از افتتاحیه باشگاه خودکشی هم بهتر است.
علامت داستان اتوبوسی از دانش آموزان است که یک باد مرگبار تمامشان را از بین می برد، به جز دختری به نام میتسوکو، او تنها بازمانده ی این حادثه وحشتناک است. از آنجا به بعد، او با مجموعه ای از اتفاقات خطرناک و مرگبار عجیب وغریب روبرو می شود.
علامت بسیار تحسین شد. بازی ها، تصویربرداری و البته زیرلایه فمینیستی فیلم از جمله چیزهایی بودند که جلب توجه کردند.
9. درمان (Cure)
- کارگردان: کیوشی کوروساوا
- فیلم نامه نویس: کیوشی کوروساوا
- بازیگران: کوجی یاکوشو، آنا ناکاگاوا، ماساتو هاگیوارا
- سال: 1997
درمان اولین همکاری کیوشی کوروساوا با بازیگر محبوبش، کوجی یاکوشو بود. همکاری که تا سال ها ادامه پیدا کرد. در این تریلر روان شناختی بی نظیر با حال وهوای آزاردهنده فوق العاده، کوروساوا به واکاوی ماهیت شر می پردازد.
فیلم داستان کارآگاهی است که مأمور بررسی پفراینده چند قتل مختلف می شود. این قتل ها هرکدام توسط قاتلان مختلفی اجرا شده اند، مشکل این است که روی گردن همه قربانیان یک علامت ایکس دیده می شود. هرچه قهرمان داستان به حقیقت ماجرا نزدیک تر می شود، اوضاع بیشتر از قبل از هم می پاشد.
بیرون کشیدن جنبه های روان شناختی روان انسان و استفاده از آن ها به عنوان ابزاری برای ارائه یک نقد اجتماعی تند و تیز، از جمله چیزهایی بود که توجه منتقدان را جلب کرد. تام مس منتقد معتقد است درمان، یک فیلم ترسناک به معنای واقعی کلمه است.
8. اعترافات (Confessions)
- کارگردان: تتسویا ناکاشیما
- فیلم نامه نویس: تتسویا ناکاشیما
- بازیگران: تاکاکو ماتسو، ماساکی اوکادا، یوشینو کیمورا
- سال: 2010
در این فیلم ترسناک ژاپنی یک معلم دبیرستان برای کلاسی که دو تا از دانش آموزانش باعث کشته شدن دختر آن معلم شده اند، نقشه انتقام دختر خود و قتل عام آن ها را با جزئیات کامل توضیح می دهد.
مگر ممکن است چنین ایده محشری فیلم خوبی نشود؟! درام روان شناختی مسحور کننده تتسویا ناکاشیما یک اثر هنری زیبا است، با کلی پیچش و غافلگیری غیرقابل انتظار.
فیلم بسیار تحسین شدت. سبک کارگردانی ناکاشیما به حدی خاص و متمایز از سینمای غرب بود که خیلی از منتقدان برای توصیف فیلم، از عبارت تریلر ژاپنی استفاده می کردند. فیلم در جشنواره های فراوانی خوش درخشید. تا آخرین مراحل بهترین فیلم خارجی زبان اسکار آن سال هم بالا آمد، اما متأسفانه نتوانست وارد فهرست پنج فیلم نهایی شود.
7. اوزوماکی (Uzumaki )
- کارگردان: هیگوچینسکی
- فیلم نامه نویس: تاکائو نیتا
- بازیگران: اریکو هاتسونه، فی فان، هیناکو سائکی
- سال: 2000
شاید بتوانید فیلم هایی ترسناک تر از اوزوماکی پیدا کنید، ولی بعید است بتوانید فیلمی پیدا کنید که از این اثر هیگوچینسکی عجیب وغریب تر باشد، فیلمی که اقتباسی است از یکی از مانگاهای شاهکار جونجی ایتو.
یک دختر دبیرستانی به اسم کی ری (سینمای ترسناک ژاپن چه علاقه عجیبی به دخترهای دبیرستانی دارد!) متوجه می شود که ساکنان شهر کوچک محل زندگی اش به طرز عجیبی بیشتر از همیشه با شکل های دایره ای سروکار دارند و حتی به وسیله آن ها آزار می بینند. خیلی زود، همراه با یک ترس سورئالیستی ناخوشایند، این دایر ه ها کنترل همه چیز را در دست می گیرند.
فضای غیرواقعی و ترس نامتعارف آن که حتی بعد از گذشت بیست سال همچنان بکر و تازه است، از جمله ویژگی های فیلم است که تحسین شد. خود هیگوچینسکی در مصاحبه ای گفته است که تا مدت ها بعد از اکران فیلم، نامه های تشکر آمیزی از طرفداران فیلم در سراسر دنیا دریافت می کرده است.
6. آب تیره (Dark Water)
- کارگردان: هیدئو ناکاتا
- فیلم نامه نویس: یوشیهیرو ناکامورا، کنیچی سوزوکی
- بازیگران: هیتومی کوروکی، ریو کانو، میری اوگوچی
- سال: 2002
آب تیره هم همچون حلقه، اقتباسی است از یکی از رمان های کوجی سوزوکی، جالب این است که هردو را هم هیدئو ناکاتا کارگردانی کرده است. یک زن مطلقه جوان همراه با دختر کوچکش به یک آپارتمان جدید نقل مکان می کنند. اما متوجه می شوند لکه سیاه منحوسی روی سقف آن واقع شده است. این لکه شروع می کند به چکه کردن و اوضاع کم کم غیرعادی می شود. یک صحنه حمام هم دارد که واقعا مشمئز کننده است.
یک داستان ارواح وحشت آور، ولی احساسی که تکیه زیادی بر روی بستر اجتماعی واقع گرایانه ی خود دارد. فضای ترسناک فیلم، از جمله داستان ارواح آن، ستایش شد. بعضی ها هم معتقد بودند فیلم با وجود ایده جذاب و روایت عالی، در بخش گره گشایی نهایی ضعیف عمل می کند و خاتمه قانع کننده ای ندارد. ولی با تمام این تفاسیر، فیلم قطعا ارزش تماشا دارد.
آب تیره یک نسخه بازسازی هالیوودی با بازی جنیفر کانلی دارد که چندان پیروز عمل نکرد. همان نسخه اصلی ژاپنی را ببینید بهتر است!
5. کینه (Grudge)
- کارگردان: تاکاشی شیمیزو
- فیلم نامه نویس: تاکاشی شیمیزو
- بازیگران: مگومی اوکینا، میساکی ایتو، تاکاشی ماتسویاما
- سال: 2002
کینه ابتدا یک فیلم ویدئویی بود و با هدف سینمای خانگی ساخته می شد. این کینه که شیمیزو که مخصوص اکران در سینماها ساخت، در واقع سومین قسمت از کل مجموعه فیلم های کینه است. فیلم داستان گروهی از مددکاران، آشنایان و پلیس های مختلف است که در دام نفرین یک خانه تسخیر شده ی مرموز گیر می افتند.
کینه پر از اتفاقات ترسناک عجیب است. کلی دنباله مختلف هالیوودی و ژاپنی برای آن ساخته شد و اصلا یک مجموعه فیلم سینمایی پربار شد. هرچند تنها چند نسخه ابتدایی این مجموعه هستند که به معنای واقعی کلمه، یک ترسناک ژاپنی مورمور کننده را به مخاطب القا می کنند. حتی همین سال 2020 هم یک بازسازی دیگر از کینه ساخته شد.
4. تتسوئو: مرد آهنین (Tetsuo: The Iron Man)
- کارگردان: شینیا سوکاموتو
- فیلم نامه نویس: شینیا سوکاموتو
- بازیگران: توموروو تاگوچی، کی فوجیوارا، شینیا سوکاموتو
- سال: 1989
یک کارمند بعد از این که یک مرد عجیب را که عاشق آهن آلات است به قتل می رساند. متوجه می شود که بدنش کم کم دارد ترکیبی از پوست و آهن می شود. گویا این انتقام آن مرد از اوست.
تتسوئو که بعدا یک سه گانه شد، یک فیلم ترسناک ژاپنی سنتی نیست، اما به خاطر سبک خاص کارگردان در ارائه یک اثر سایبرپانکی اکسپرسیونیستی به شهرت زیادی رسید، تجربه ای که کاملا دور از فضای فیلم های دگرآزارانه زن ستیزانه دهه 80 ژاپن بود. می توانید با خیال راحت پای آن بنشینید، بدون این که مشمئز شوید.
3. آزمون بازیگری (Audition)
- کارگردان: تاکاشی میکه
- فیلم نامه نویس: دایسوکه تنگان
- بازیگران: ریو ایشیباشی، آیهی شینا
- سال: 1999
این فیلم ترسناک مشهور ژاپنی به کارگردانی تاکاشی میکه، داستان بیوه مردی است که برای این که معشوقی مناسب خود پیدا کند، یک آزمون بازیگری راه می اندازد تا گزینه های دلخواه خود را بررسی کند.
تاکاشی میکه در این فیلم، به شکلی استادانه نگرش های سنتی ژاپنی ها درباره زنانگی را به چالش می کشد. فیلم در نیم ساعت خاتمهی به اوج خود می رسد و چنان عجیب وغریب می شود که دنبال کردن آن بدون لرزیدن و عقب کشیدن ممکن نیست.
اگر هنوز برای تماشای فیلم تردید دارید، بد نیست بدانید آزمون بازیگری فیلم ترسناک دلخواه کوئنتین تارانتینو هم هست. استاد هم که قطعا هیچ وقت فیلمی را بی دلیل تحسین نمی کند.
2. نبض (Pulse)
- کارگردان: کیوشی کوروساوا
- فیلم نامه نویس: کیوشی کوروساوا
- بازیگران: کومیکو آسو، کویوکی، کوجی یاکوشو
- سال: 2001
مهم ترین ویژگی کیوشی کوروساوا در فیلم این است که پیروز می شود داستان ارواح را به شکلی عالی با عصر رایانه و فناوری پیوند دهد، در یک داستان واقعا ترسناک درباره یک مجموعه خودکشی که در محوطه یک دانشگاه رخ می دهد. او در طول داستان خود به سراغ مسائل مهم تری همچون انزوای ناشی از اینترنت و محو شدن شخصیت هایی می رود که از آن ها چیزی به جز طرح های سایه وارشان روی دیوار باقی نمی ماند.
پیدا کردن یک داستان تعیین برای نبض کار راحتی نیست، و همین فیلم را ترسناک تر می کند. جیمی ان. کریستلی، منتقد نشریه اسلنت معتقد است نبض یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینما است. یک نسخه بازسازی هالیوودی بسیار بد هم از فیلم وجود دارد که بهتر است هیچ وقت سراغش نروید.
1. حلقه (Ring)
- کارگردان: هیدئو ناکاتا
- فیلم نامه نویس: هیروشی تاکاهاشی
- بازیگران: ناناکو ماتسوشیما، میکی ناکاتانی
- سال: 1998
اصلا با فیلم حلقه بود که سینمای ترسناک ژاپن به دنیا معرفی گشت و کلی طرفداران پروپا قرص پیدا کرد. یک ترس بکر و تجربه نشده مرموز که تا آن زمان در هیچ فیلم ترسناکی در هیچ جای دیگری از دنیا نمی شد پیدا کرد.
فیلم داستان نوار ویدئویی است که هرکس آن را می بیند، هفت روز بعد می میرد، آن هم به شکلی وحشتناک. زنی به نام ریکو به دنبال این است که پرده از این راز مبهم بردارد، یا دست کم راه حلی برای آن پیدا کند.
جالب این است که این فیلم ترسناک ژاپنی اولین اقتباس از رمان کوجی سوزوکی نیست، ولی مشهورترین اقتباس است و کلی دنباله و بازسازی از آن صورت گرفته است. نسخه هالیوودی گور وربینسکی شاید بعضی جاها چند صحنه زیبا داشته باشد، ولی از نظر ارائه آن ترس رعب آور استخوان سوز، اصلا قابل مقایسه با نسخه اصلی نیست.
بیش از بیست سال از ساخت فیلم گذشته، اما هنوز حلقه هیدئو ناکاتا به دلیل ترکیب هنرمندانه سنت های بومی، افسانه های محلی و فناوری نوین، همچنان اثری پرقدرت و تماشایی است. شاید تنها فرایند کند فیلم باشد که مخاطب امروزی آشنا به فیلم های سریع را کمی خسته کند. ولی حلقه یک کلاس درس رایگان است درباره نحوه درهم تنیدن پیچش های داستانی و میخکوب کردن مخاطب. آن صحنه خاتمهی و آن دیالوگ فوق العاده: فکر می کنند همه چیز تمام شده است، هنوز یکی از رعب آورترین صحنه های فیلم های ترسناک است.
- 30 فیلم ترسناک برتر دنیا در تمام دوران
منبع: Guardian
منبع: دیجیکالا مگ